Studio 150 Bethlehemkerk X Amarte presents:

Line up:
Patrieck Bonnet – Tenor saxofoon, composities en arrangementen
Suzan Veneman – Trompet & Bügel
Timothy Banchet – Piano
Cas Jiskoot – Contrabas
Jasper Hilgerink – Drums

Watch on Youtube

Patrieck Bonnet:

October 13th 2024,
Start time: 20.00u

Patrieck is een eigenzinnig, veelzijdig saxofonist en klarinettist die thuis is in diverse stijlen muziek. Hij speelde reeds met orkesten zoals Peter Beets & New Jazz Orchestra, Dutch Jazz Collective, Koninklijke Marinierskapel, Orkest van de Koninklijke Marechaussee en het Nederlands Douane Orkest.

In 2019 begon zijn rol als bandleider met het Patrieck Bonnet Quintet. Gaandeweg in dit project ontdekt hij zijn eigen stem als solist, arrangeur en componist.

In 2019 werd het Patrieck Bonnet Quintet geformeerd. Dit project werd een van zijn belangrijkste muzikale uitlatingen, dit project laat zien waar Patrieck muzikaal voor staat.

Je zult merken dat zijn spel diep is geworteld in de mainstream jazz, maar ook het timbre (o.a. op klarinet) uit klassieke hoek bevat. Zijn sterke gevoel voor voordracht en melodie worden ondersteund door elk zeer ervaren, eigenzinnige musici die zorgen dat een ieder op het podium sprankelt en vrij is om zich uit te drukken in klank.
In augustus 2021 bracht hij zijn debuutalbum "Homage" uit met het label Zennez. “Hommage” is een ode aan de componist en zijn opa Karel van Dijck.

“Hommage” is te beschouwen als een “Coming of Age verhaal” waarin de oorspronkelijk klassieke suites van Van Dijck met respect voor het origineel worden uitgevoerd, doch later subtiel overgaan
in Jazz. Gaandeweg tijdens het beluisteren van Patrieck’s debuutalbum voert zijn eigen geluid steeds meer de boventoon. Het is een meeslepend verhaal met een bijzondere finale. “Homage To One Who Has Flown Away” is een met zorg uitgedragen album waar veel toewijding in is gestoken.

“een prachtige ode aan Bonnet’s grootvader” Amersfoort World Jazz

Voor dit concert speelt het Patrieck Bonnet Quintet een aantal van het album en een aantal nieuwe composities.

Band Home Page