Chamber Ensemble Kyiv – Benefietconcert

May, 15th | Start time: 20:00h

Venue open 19:15h

Entrance: free

Donations: Heart for Children

Ukrainian musicians are trying to do their part to end the unbearable situation in their homeland. They do this mainly by offering comfort with music, but also by collecting money for charities that directly support the civilian population.
This includes the Chamber Ensemble Kyiv, part of the National Organ and Music Hall of Ukraine. They give benefit concerts in different European countries and perform in different compositions. In the Netherlands they perform together with guest musicians Galyna Bilych (violinist in the Kyiv Symphonic Orchestra) and Alexej Pevzner (second concertmaster of Phion, Orchestra of Gelderland and Overijssel).

With Hart voor Kinderen they opted for a small-scale help project mainly aimed at disabled children. A very vulnerable group of children who absolutely need care.

Program:

 1. Dmitry Bortniansky: Concerto in D for piano and strings
 2. Dmitry Bortniansky: ‘Good bye, good bye!’ for soprano and ensemble
 3. Valentyn Sylvestrov: ‘Fugitive visions of Mozart’ for pianotrio, parts 1, 2, 5 and 6
 4. Two Ukranian Songs for soprano and piano
 5. Igor Shamo: ‘Lied-Waltz’ for soprano, violin and piano
 6. Vasyl Barvinskiy: Stringquartet in g-moll
 • Theme with variations
 • Scherzo
 • Andante
 • Finale

Pauze

 1. César Franck: ‘Panis Angelicus’ for soprano and piano
 2. César Franck: Piano Quintet in f-moll
 • Molto moderato quasi lento – Allegro
 • Lento con molto sentimento
 • Allegro non troppo ma con fuoco

Chamber Ensemble Kiyv

Mykhailo Bylich · viool
Andrii Vasin · viool
Konstiantyn Kuleba · altviool
Ganna Nuzha · cello

Het Chamber Ensemble Kyiv, ontstaan onder de koepel van het Nationaal Huis van Orgel en Kamermuziek van Oekraïne, is een van de meest gerenommeerde ensembles van het land. Gevormd in 1989, wonnen zij in hetzelfde jaar het Internationaal Kamermuziekconcours in Florence. Diverse prijzen en aansluitende concertreizen volgden, zoals een finaleplaats op het Internationaal Kamermuziekconcours in Tokyo met een aansluitend concertreis door Japan in 1992 en de eerste plaats van het Internationaal Festival Vladimir en Regina Horowitz in Oekraïne in 1994.

De leden van het ensemble hebben een actieve rol bij diverse internationale festivals voor hedendaagse muziek, zoals het ‘Musical Dialogs’ en het ‘Kyiv-Music-Fest’. Het repertoire omvat meer dan 100 werken van diverse genres, van bekende klassieke tot hedendaagse Oekraïense componisten, van piano-trio tot piano-kwartet en -kwintet. 

Olga Shvydka – sopraan

Olga Shvydka, sopraan soliste van het Klassiek Ensemble Lyatoshinsky, is voor deze voorstelling uitgenodigd door het Chamber Ensemble Kyiv.

Afgestudeerd bij het National Music Academy, werd Olga Shvydka als een soliste aangesteld bij het Lyatoshinsky Ensemble onder de koepel van het Nationaal Huis van Orgel en Kamermuziek van Oekraïne.

Zij is een veelgevraagde soliste bij uitvoeringen van het Requiem van Mozart, Mis van Bach, Messiah van Händel, Missen en Oratoria van Haydn, Petite Messe Solennelle van Rossini en diverse Oekraïense componisten.

 

Alexej Pevzner – viool

De violist Alexej Pevzner is voor deze voorstelling uitgenodigd door het Chamber Ensemble Kyiv.

Hij voltooide zijn vioolopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarna studeerde hij orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht. Sinds 1994 is Alexej Pevzner werkzaam bij Phion, voorheen Het Gelders Orkest, eerst in de functie van plaatsvervangend aanvoerder 2e violen, later als 2e 2e concertmeester.Daarnaast treedt hij regelmatig op met diverse ensembles, zowel in de rol van violist als van dirigent.

 

 

 

 

Galyna Bilych – viool

Galyna Bilych, violiste in het Nationaal Symfonisch Orkest van Oekraïne, is voor deze voorstelling uitgenodigd door het Chamber Ensemble Kyiv.

Galyna Bilych begon op 6-jarige leeftijd met het vioolspel en studeerde aan het Nationaal Academy P. Tchaikovsky. Zij werkte met haar orkest aan vele opnames mee en  gaf in het binnen- en buitenland concerten. Het orkest speelt zowel klassiek symfonisch repertoire als ook moderne werken van hedendaagse Oekraïense componisten.