Studio 150 Bethlehemkerk & Keep an Eye Foundation presents:
Aron Elstak:

Aron Elstak – Vocals
Bernd van den Bosch – Piano
Bence Huszar – Cello
Gustavo Cabrera – Viool

Aron Elstak (live in Studio 150)

July, 27th 2023
Show time: 20.00u

Aron Elstak (1993) is cabaretier, acteur, zanger en componist. Hij is in het hele land te zien met zijn avondvullende soloprogramma’s en werkt daarnaast voor theatergezelschap TG De Klassieken. In 2013 stond hij in de halve finale van Cameretten en sindsdien is hij een vast gezicht in het Nederlandse cabaretlandschap.
Hij heeft een voorliefde voor het luisterlied en zijn conferences zijn hilarisch herkenbaar. Met zijn kenmerkende warme stem kan hij als geen ander een verhaal vertellen in een lied. Daarnaast is zijn stem te horen op tv, in luisterboeken en op de radio. Aron is de koning van de spraak en heeft naast een prachtige vertelstem ook heel veel accenten, talen en stemmetjes in huis.

Aron schreef de afgelopen jaren meer dan 70 scènes en liedjes voor Spijkers met Koppen (BNNVARA) op NPO Radio 2. Hij weet de actualiteit razendsnel, vanuit een originele en grappige invalshoek, om te zetten in tekst en muziek. Vanaf januari 2023 is hij de vaste zanger van het Spijkerlied, waarmee hij iedere uitzending actueel en muzikaal afsluit. Hij vervangt hiermee Hanneke Drenth, die het lied maar liefst 15 jaar lang heeft gezongen.

In februari 2022 kwam zijn nieuwe single #Jacques uit, een eervolle opdracht van het Amsterdams Kleinkunst Festival: “Hij speelt als geen ander met taal en muziek en slaat met #Jacques zowel artistiek als inhoudelijk de spijker op zijn kop”. Het AKF vroeg 8 cabaretiers om een lied te schrijven dat geïnspireerd was op één van de liedjes van Annie M.G. Schmidt. Zij is één van Arons grootste inspiratiebronnen en hij vond het dan ook een enorme eer om deze opdracht aan te nemen. Daarnaast vroeg het AKF hem om voor de Avond van de Kleinkunst een muzikaal antwoord te schrijven op het lied Met hart en ziel van Rick de Leeuw. Zijn antwoord, “Komt nog wel een keer”, is net als #Jacques te beluisteren op Spotify en in de uitzending van de Avond van de Kleinkunst in Volgspot op Radio 5.

Bij TG De Klassieken is Aron componist, muzikaal leider en acteur. Hij speelde er de afgelopen tien jaar tientallen rollen in moderne bewerkingen van klassiekers als Antigone, Atalanta, Het temmen van de Feeks, Elektra en Romeo en Julia. Ook als acteur speelt Aron graag met stemmen en hij speelt dan ook vaak meerdere uiteenlopende rollen in dezelfde voorstelling. Samen met zijn vrouw, theatermaker en acteur Robin Elstak, vormt hij het Kernteam van het gezelschap