Studio 150 Bethlehemkerk & Keep an Eye Foundation presents:

Otilka Quartet:

Iris van Nuland,
Lucien Renette,
Francisca Galante,
Job Huiskamp.

Otilka Quartet (live in Studio 150)

March, 28th 2024
Show time: 20.00u

Het Otilka Quartet, een dynamisch en internationaal ensemble van vier nieuwsgierige muzikanten, is ontstaan uit een gedeelde passie voor klassieke muziek en de wil om de grenzen van traditioneel strijkkwartetspel te verleggen. Naast het spelen van het standaardrepertoire, experimenteert het kwartet met; het spelen van werken van minder bekende componisten, de kunst van het arrangeren en het fuseren van muziekstijlen, zoals onder andere jazz, tango en moderne muziek.
Opgericht in september 2020 aan het prestigieuze Conservatorium van Amsterdam, in Nederland, heeft dit strijkkwartet zich snel gevestigd als een veelbelovend ensemble in de wereld van de kamermuziek. Het Otilka Quartet bestaat uit vier getalenteerde musici: Iris van Nuland, Lucien Renette, Francisca Galante en Job Huiskamp.
Het optreden van het Otilka Quartet op de Nederlandse televisie in het populaire programma “Podium Klassiek” en hun meerdere uitzendingen op de nationale radio “NPO Klassiek”, heeft het publiek geboeid en hen erkenning opgeleverd.
De reis van dit kwartet begon onder de begeleiding van bekende musici, waaronder; Dmitri Ferschtman, Peter Brunt en Ed Spanjaard. Zij speelden een rol bij het vormgeven van hun artistieke identiteit door het geven van de juiste tools. Een belangrijk moment in hun carrière kwam in april, toen het Otilka Quartet de kans kreeg om het Tweede Strijkkwartet van Hans Henkemans in première te brengen, een compositie die meer dan 90 jaar verborgen en onbekend was gebleven. Tot op heden blijft het Otilka Quartet het enige strijkkwartet dat dit opmerkelijke stuk in hun repertoire heeft. Met als basis Nederland, blijft het Otilka Quartet het publiek interessen door hun frisse kijk op de muziekwereld.

PROGRAMMA

Brahms poco allegretto uit de 3e symfonie - arrangement Job Huiskamp
Henkemans strijkkwartet nr. 2
Ravel strijkkwartet in F
Haydn Op. 33 No. 2 ‘the Joke’ - Finale