Studio 150 Bethlehemkerk & Keep an Eye Foundation presents:

CROSS:

Robert Koemans – piano

Alessandro Fongaro – bass

Willem Romers – drums

Robert Koemans: CROSS

23 November 2021
Aanvang: 19.00u

De Rotterdamse pianist/componist Robert Koemans verdiende zijn sporen als side-man en bandleider van Coal Harbour. Met die band presenteerde hij eerder in De Doelen zijn eerste wapenfeit als componist: het goed ontvangen debuut JOLT. Jazzism schreef over de plaat: “Koemans toont zich een uitstekend arrangeur en een interessante componist. Ongetwijfeld komt er nog meer moois van hem.” En dat moois is er gekomen. In 2020 presenteerde Koemans in een vol LantarenVenster CROSS, zijn eerste project onder eigen naam.

CROSS
Na schrijfkilometers voor grotere bands te hebben gemaakt, zocht Robert meer vrijheid in een kleinere bezetting met een grotere rol voor de piano. Het resultaat is CROSS. Het album wisselt dromerige, verstilde soundscapes af met frisse ritmische composities, pure zen-momenten met rauwe passages die schuren maar nooit te abstract worden.
De line-up voor CROSS was al snel compleet. Bassist Alessandro Fongaro en drummer Willem Romers bleken van meet af aan de ultieme medespelers om zijn muzikale breedte en ideeën uit te werken. De muziek van het trio is een onderzoek naar muzikale interactie waarin alle instrumenten een gelijkwaardige rol hebben.