Studio 150 Bethlehemkerk & Keep an Eye Foundation presents:
PROGRAMMA:
Debussy – Sonate voor viool en piano in g klein (L. 140)
I. Allegro vivo
II. Intermède: fantasque et léger
III. Finale: très animé
Schumann – Sonate no. 2 voor viool en piano in d klein op. 121
I. Ziemlich langsam – lebhaft
II. Sehr lebhaft
III. Leise, einfach
IV. Bewegt

Charlotte Spruit & Michel Xie

24 February 2022
Aanvang: 19.00u

Michel Xie

Michel Xie (1992) heeft zijn bachelor en master piano gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van de Laar en Frank Peters. Ook kreeg hij tijdens zijn studie regelmatig bijvaklessen in fortepiano en klavecimbel van Richard Egarr en Olga Pashchenko. Momenteel studeert hij aan The Royal Academy of Music in London bij Michael Dussek voor een tweede Master, waar hij zich specialiseert in kamermuziek en liedbegeleiding. Hij is aangenomen voor de zeer competitieve Advanced Diploma (2020/2021).

Michel volgde masterclasses bij o.a. Håkon Austbø, Paul Badura-Skoda, Malcolm Bilson, Pascal Devoyon, Andrei Gavrilov, Jan Wijn en Lilya Zilberstein.
Michel won prijzen op verschillende concoursen, zoals het Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours (1e prijs als pianoduo met Lucas van der Vegt). In dit kader werden concerten gegeven met het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest. Michel is ook actief als kamermusicus in diverse ensembles. Hij trad ondermeer op tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival op Schiermonnikoog.

Michel was initiatiefnemer van de muziektheaterproductie ‘Kabaal in de Keuken’ op muziek van B. Martinu, die in het jaar 2014/2015 gepresenteerd werd in verschillende theaters en festivals. In 2015 was deze productie te zien zijn bij o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Grachtenfestival Amsterdam.


www.michelxie.com

Charlotte Spruit (2000), begon haar vioolstudie op 4-jarige leeftijd bij Coosje Wijzenbeek en werd op 7-jarige leeftijd toegelaten tot de afdeling jong talent van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Op 17-jarige leeftijd verhuisde Charlotte naar Londen en vervolgde haar studeert aan de Guildhall School of Music and Drama bij David Takeno. Momenteel volgt ze haar bachelor bij Ying Xue aan de Royal Academy of Music. Charlotte speelde ook masterclasses voor vele gerenommeerde musici, zoals Liza Ferschtman, Shunske Sato, Robert Levin, Ulf Wallin en Andreas Janke.
Charlotte is een fervent kamermusicus en heeft kamermuziekwerken uitgevoerd op vele prominente locaties, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, het Kennedy Center in Washington DC en de Elbphilharmonie in Hamburg. Als een van de oprichters van het Carsaig Quartet trad Charlotte op in het Verenigd Koninkrijk en in het Mendelssohn on Mull Festival naast het Doric String Quartet. Ze treedt ook regelmatig op op andere kamermuziekfestivals, waaronder het International Chamber Music Festival Utrecht waar ze optrad met Janine Jansen, en het Festival Next Generation in Bad Ragaz, Zwitserland. Charlotte speelt ook met Collegium, een opwindende nieuwe groep gevormd door de beste jonge muzikanten van Europa, opgericht door altviolist Lawrence Power. Als aanvoerder van de tweede violen van het bekroonde Ensemble Esperanza, bestaande uit jonge solisten van over de hele wereld, trad ze op in heel Europa en nam ze verschillende cd's op.

www.charlottespruit.com/