Studio 150 Bethlehemkerk & Amarte Studio Concerts presents:
Picture by Ronald Knapp

Programma:

L.van Beethoven:  viool sonate nr.5, op.24 ‘Lente’

 1. Allegro 
 2. Adagio molto espressivo
 3. Scherzo: Allegro molto
 4. Rondo: Allegro ma non troppo

 

C. Schumann: drie Romances op.22 voor viool en piano

 1. Andante molto
 2. Allegretto
 3. Leidenschaftlich schnell

 

S.Prokofjev: Sonate voor viool en piano nr 2 in D majeur, opus 94b

 1. Moderato
 2. Scherzo, Presto
 3. Andante
 4. Allegro con brio

Duo LeCoultre-DenHengst

June, 14th 2022
Start time: 20.00u
Doors open: 19.15u

Pianist Maarten den Hengst en violiste Floor Le Coultre spelen sinds het voorjaar van 2017 samen. Ze ontmoetten elkaar als solisten in het Triple concert van Beethoven. Ze bundelen hun krachten in het uitgebreide repertoire voor viool en piano.

Naast zijn liefde voor het solo piano repertoire is Maarten den Hengst tevens een veelgevraagd kamermusicus in alle mogelijke bezettingen. Hij concerteerde op verscheidene nationale en internationale festivals en maakte concertreizen naar Duitsland, België, Sri Lanka, Servië, Georgië, Oostenrijk, Costa Rica, Portugal en Groot-Brittanië. Hij won prijzen op nationale en internationale concoursen zoals het Prinses Christina Concours, het YPF-pianoconcours, het Vriendenkrans concours, het Grachtenfestival concours (samen met vioiliste Sanne Hunfeld) en het Tbilisi International Piano concours in Georgië. In de loop der jaren heeft hij nauw samengewerkt met hedendaagse componisten als Willem Jeths, Hans Kox, Karl Fiorini, Genevieve Murphy, Diego Soifer en Marlijn Helder. Als solist werkte hij oa. samen met dirigenten als Jürgen Kussmaul, Jurjen Hempel, Loes Visser, Coen Stui, Ernst van Tiel en Fokko Oldenhuis.

Floor werd benoemd tot Jong Muziektalent Nederland in 2011 en sloot in 2014 haar studie af met onderscheiding voor ‘meeslepend spel’ als leerling van o.a. Ilona Sie Dhian Ho en Pavel Vernikov. Zij heeft zich geëtaleerd als gepassioneerd en communicatief musicus, won vele prijzen en trad op door heel Europa, China, Zuid-Korea, Zuid-Amerika en de USA. Daarnaast is Floor een veelgevraagd kamermusicus in verschillende vaste ensembles : Het Hermitage Kwartet, Ensemble 150, duo LeCoultre&VanHees en Duo Brackman-LeCoultre en tijdens festivals zoals het Stift Festival, Peter de Grote Festival, Chamber Jam en Classic Con Brio. In 2020 kwam haar debuut cd ‘Cuckoo’ uit met gitarist Martin van Hees. Deze werd lovend ontvangen. Als solist trad ze op met verschillende orkesten en sinds 2012 werkt Floor regelmatig bij kamermuziek ensembles als New European Ensemble en LUDWIG. 

// Website //


WATCH THE LIVESTREAM HERE: