Studio 150 Bethlehemkerk Livestream Concerts presents:

Studio 150 Bethlehemkerk presents in collaboration with the Keep an Eye Foundation:

--> Iris van Nuland en Alfredo van de Munt <-- Donderdag 30 september om 19:00 uur, Studio 150 Bethlehemkerk

PROGRAMMA:

Beethoven - Sonata voor viool en piano nr.1 deel 1 & 2
Mozart - Sonata voor viool en piano in e klein deel 2
Mozart - Rondo in C
Bach - Vioolsonate nr. 2 - andante
Bach - Vioolsonate nr. 1 - siciliana
Paganini/Kreisler - La Campanella (viool)
Paganini/Liszt - La Campanella (piano)

Iris van Nuland, viool
Iris van Nuland (18-2-2002) uit Oss krijgt eind 2008 haar eerste vioollessen op de muziekschool Muzelinck en wordt daar vanaf juni 2011 opgenomen in de talentenklas. Haar hele middelbare schooltijd is ze, naast haar reguliere school in Oss, externe leerling aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. De eerste jaren krijgt ze daar iedere zaterdag les van viooldocente Koosje van Haeringen en vanaf juni 2017 van Peter Brunt, hoofdvakdocent klassieke muziek viool. Na het behalen van haar VWO-diploma in 2019 heeft ze een tussenjaar genomen om veel viool te kunnen studeren. September 2020 is ze begonnen met de opleiding klassiek viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt.

Haar viool is een Wolfram Neureither Montpellier 2015 en haar strijkstok is een Duitse gouden strijkstok van Georg Walter Renz (Heinrich Knopf kopie uit 1930).
In 2020 wint Iris de eerste prijs bij de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Daarnaast heeft ze o.a. prijzen gewonnen bij de Maassluise Muziekweek, bij het Internationale Wettbewerb für junge Geiger van de Muziekacademie Anton Rubinstein in Düsseldorf, bij Het Nederlandse Vioolconcours (categorie Iordens), bij het Archipel Muziekconcours, de Labberté-Hoedemakerprijs bij het Peter de Grote Festival en de Festival Middelburg Prijs. In 2020 kwam haar debuutalbum Vannatuure met componist en gitarist Chiel Nugter uit. Ze wordt uitgenodigd voor een interview en optreden tijdens het live NPO2 televisieprogramma Podium Witteman en is meerdere malen te horen op Radio 4. Iris soleert in de grote zaal van theater De Lievekamp in Oss, begeleid door European Philharmonia onder leiding van dirigent Walter Proost.

Alfredo van de Munt, piano
Alfredo is geboren in Jakarta op 7 januari 2001. Hij begon op zeer jonge leeftijd (3,5j) piano te spelen en dat werd snel een grote passie. Hoewel hij even graag ging voetballen of met Lego spelen was zijn gedrevenheid als hij piano speelde opmerkelijk.
In 2012 won Alfredo de eerste prijs (cat.A) van de Cavatine-competitie in Namen. Het gezin Van De Munt vertrok hetzelfde jaar naar Boedapest waar Alfredo de kans kreeg om bij Pianist Eckhardt Gàbor, professor aan de Franz Liszt Academie, les te volgen.

In 2014 behaalde Alfredo de 1ste Prijs in de tweede categorie van de Steinway Competition in het Concertgebouw van Amsterdam en eveneens de 1ste Prijs van de International Tartini Competition in Piran (Slovenië).
In 2018 keerde Alfredo terug naar België om zijn eerste Bachelor te behalen aan het Lemmensinstituut. Dat jaar behaalde hij de 3de Prijs van de Steinway Competition in BOZAR(Brussel).
Na een polsblessure moest Alfredo het hoger muziekonderwijs verlaten.
In 2019 was het door intensieve coaching en ondersteuning van Jean-Claude Vanden Eynden en van Marijke Oers dat Alfredo zich opnieuw een toekomst als pianist kon bedenken. Alfredo studeert nu aan het conservatorium van Amsterdam bij pianodocent David Kuyken en vormt een kamermuziek duo met de zeer getalenteerde violiste Iris van Nuland.

--- Make sure you tune in at 7 pm CET on Youtube or Facebook! ---