Studio 150 Bethlehemkerk Livestream Concerts presents:

Studio 150 Bethlehemkerk presents in collaboration with the Keep an Eye Foundation:

Caspar Vos & Ella van Poucke

Programma:
Sergei Rachmaninov (1873-1943)

- Two pieces Op.2 (Prélude & Danse Orientale)
- Elegie Op.3 No.1
- Cello Sonata Op.19
- Paganini Variations no.18

Caspar Vos begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium 
Caspar treedt regelmatig op in binnen-en buitenland. Hij soleerde in pianoconcerten van Prokofjev, Poulenc en Mendelssohn en hij gaf concerten door heel Europa. Ook is Caspar een graag geziene gast op verschillende festival zoals Het Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog, Wonderfeel, het Aurora Festival in Zweden, het Internationaal Medtner Festival in Londen en Verão Clássicoin Lissabon. Hij geeft met regelmaat les aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam, ook is Caspar werkzaam als programmeur voor het Festival Jong Talent Schiermonnikoog en het tv-programma Podium Witteman.

In augustus 2019 bracht Caspar samen met celliste Ella van Poucke een album uit geïnitieerd door AVROTROS Klassiek. 

‘Vos houdt de verschillende lagen in de muziek voortreffelijk in de hand en weet, schijnbaar zonder krachtsinspanning, een rijkdom aan dynamische schakeringen aan te brengen’ – Volkskrant

Ella van Poucke werd op tienjarige leeftijd toegelaten tot het conservatorium in Den Haag en studeerde vervolgens bij Godfried Hoogeveen aan het Conservatorium van Amsterdam, Frans Helmerson aan de Kronberg Academy en Gary Hoffman in Brussel.
De celliste is te beluisteren op bekende podia en festivals in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Als solist werd ze uitgenodigd door het NedPho het hr-Sinfonieorchester Frankfurt, de Hamburger Camerata, het Orchestra della Toscana, Brussels Philharmonic en het Symfonieorkest Vlaanderen.
Kamermuziek speelde ze met collega’s als András Schiff, Nobuko Imai, Tabea Zimmermann, Christian Tetzlaff en Gidon Kremer. Met haar broer, pianist Nicolas van Poucke richtte ze in 2010 het Chamber Music Festival Amsterdam op.
De cello die Ella van Poucke bespeelt is gebouwd door Pieter Rombouts (1667-1728) en wordt haar ter beschikking gesteld door een anonieme bruikleengever.

Foto Caspar Vos: Foppe Schut
Foto Ella van Poucke: Wouter Le Duc