Studio 150 Bethlehemkerk X Amarte presents:

Jasperina Verheij – Mezzosopraan
Willem van den Dool – Piano

Watch on Youtube

Jasperina Verheij en Willem van den Dool:

September 28th 2024,
Start time: 20.00u

Mezzosopraan Jasperina Verheij en pianist Willem van den Dool vormen sinds 2021 een liedduo. Ze voeren een breed repertoire uit, van Schubert tot hedendaags lied. Hierbij speelt voor hen de liedtekst een cruciale rol, bij zowel hun uitvoeringen als de samenstelling van de concertprogramma’s. De afgelopen jaren volgden zij talloze masterclasses van o.a. Elly Ameling, Thomas Allen en Hartmut Höll, en traden ze op in binnen- en buitenland.
Vandaag brengen zij het programma ‘All you who sleep tonight’. Juist wanneer je er hevig naar verlangt de slaap te vatten komen de meest existentiële vragen op, maar ook de meest creatieve ideeën. Dit concert speelt zich af in het stadium vlak voor de slaap, waarin gedachten de vrije loop nemen: een tijd die ieder normaal voor zichzelf beleeft, maar die in dit programma een gedeelde ervaring wordt.
Centraal staan liederen uit Jonathan Dove’s liedcyclus ‘All you who sleep tonight’, met afwisselende, directe, vaak grappige en soms zeer aangrijpende liederen. Deze worden afgewisseld met verschillende Engelse en Duitse liederen over geluk, angst en liefde, waarin telkens de nacht centraal staat.