Studio 150 Bethlehemkerk & Keep an Eye Foundation presents:

Muzikanten:

Coraline Groen, viool

Pieter de Koe, cello

Hanna Shybayeva, piano

Coraline Groen, Pieter de Koe & Hanna Shybayeva

29 December 2021
Aanvang: 19.00u

Programma:

Shostakovich piano trio no. 1 in c klein op. 8

Dvorak piano trio no. 3 in f klein op. 65
I. Allegro ma non troppo
II. Allegretto grazioso
III. Poco adagio
IV. Finale. Allegro con brio

Coraline Groen

Coraline Groen, die in 2018/2019 deelnam aan de Academie van het Concertgebouworkest, maakt sinds 1 februari 2020 deel uit van tweede-violengroep van het orkest. Diezelfde dag won ze de Oskar Back prijs van het Nederlands Vioolconcours.
Eerder won zij eerste prijzen op het Britten Vioolconcours en tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours, en de tweede prijs bij het Nationaal Vioolconcours Davina van Wely.
Toen ze drie jaar oud was begon Coraline Groen met vioolspelen. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze les kreeg van Peter Brunt en Philippe Graffin. Ook had ze les van Rodney Friend aan de Royal Academy of Music in Londen. Ze rondde haar studie bij Vera Beths af met een 10 met onderscheidingen.

Pieter de Koe
Pieter de Koe (1994) is een gedreven kamermuziekmusicus, medeoprichter van het van het veelbelovende Animato Kwartet, initiator van eigen producties en verschillende cross-arts samenwerkingen.
Pieter is als cellist actief in heel europa en speelde onder andere kamermuziek concerten in Casa da Música in Portugal, Sala São Paulo in Brazilië, het Concertgebouw Amsterdam en de Doelen Rotterdam. Hij werd uitgenodigd voor festivals als Davos festival in Zwitserland, Gent Festival in België, Harmos festival in Portugal, ‘Festival International de Inverno de Campos do Jordão’ in Brazilië, Mahler Academy in Italië en het Grachtenfestival van Amsterdam in Nederland. Ook speelt Pieter in verschillende cross-arts projecten met ISH, Yopera, Troupe courage, en eigen productie Wonder.
Hij studeerde aan de Sweelinck Academie bij Monique Bartels en won op jonge leeftijd al prijzen op verschillende concoursen. Hij behaalde zijn bachelor cum-laude aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Michel Strauss en Jan Ype Nota. Inmiddels studeert Pieter aan de master-opleiding van de Musikhochschule Freiburg bij Jean-Guihen Queyras. Hiernaast werkte hij onder andere met Anner Bijlsma, Gary Hoffman, Alfred Brendel, Reinbert de Leeuw, Arto Noras, David Dolan en Johannes Meissl.
Met het Animato Kwartet is Pieter aspirant lid van de European Chamber Music Academy. Zij ontvingen het Kersjes kwartetstipendium en volgen lessen bij Eberhard Feltz via de Nederlandse Strijkkwartet Academie.
Pieter bespeelt een prachtige Nederlandse Johannes Theodorus Cuypers cello (1775 -1780), hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Hanna Shybayeva
Hanna Shybayeva begon haar internationale carrière op elfjarige leeftijd. Haar spel is geprezen door zowel publiek als pers voor haar diepe muzikale interpretaties, boeiende energie, een groot
gevoel voor vorm en een rijk kleurenpalet. Al op jonge leeftijd won ze vele prijzen op Internationale Piano Competities in Europa en de VS en had een druk schema met deelname
aan festivals en het geven van solo-recitals en concert-optredens met orkesten in Europa, Rusland en de VS. Hanna kreeg beurzen van Unesco/Nieuwe Namen (Moskou), de G.Soros Foundation, de Spivakov Foundation (Moskou), de Yuri Egorov Foundation
(Amsterdam), Yamaha Music Europe en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Hanna had het voorrecht om nauw samen te werken met professoren als Dmitri Bashki-Rados en Naum Grubert, die een grote invloed hadden op haar
muzikale ontwikkeling. Bij Naum Grubert studeerde zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij in 2005 afstudeerde met de hoogste onderscheiding.
Sindsdien heeft zij talloze optredens verzorgd over de hele wereld. In Nederland trad ze trad o.a. op in het Robeco Summer Series Concertgebouw Amsterdam, Prinsengrachtconcert,
Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Gergiev Festival Rotterdam.