Amsterdam Studio Concerts presents:

Studio 150 Bethlehemkerk presents in collaboration with het Grachtenfestival and the Amarte Fonds / Amarte Studio Concerts:

--> Natálie Kulina & Arieh Chrem <--
Zaterdag 14 augustus om 20:00 uur, Studio 150 Bethlehemkerk

Hedendaagse klassieke muziek doordrenkt met jazz en blues...maar dan anders! De jonge Tsjechische componist Jaroslav Ježek werd tijdens zijn studie in Parijs in de jaren dertig verliefd op jazz. Hij bleef het nieuwste werk van jazzlegendes volgen via platen en werd al gauw geïnspireerd om te schrijven voor zijn eigen band. Zijn liedjes voor film, theater en toneel zaten vol humor, wijsheid en veerkracht, en werden al snel populair onder de mensen in Tsjecho-Slowakije. Zijn muziek was een baken van licht in de sombere decennia die volgden. De blues en swing die Ježek schreef hebben een duidelijk Slavisch geluid en charme.

Kulina en Chrem gaan op hun eigen manier nog een stap verder dan Ježek's concept en versmelten zijn muziek met elementen van experimentele klassieke en populaire elektronische muziek. Het duo biedt een unieke luisterervaring, waarbij ze gebruik maken van de oneindige mogelijkheden van viool, live-elektronica en een snufje theatraliteit.

Het jonge duo Kulina & Chrem is één van de vier winnaars van de Open Call die werd uitgezet door het Grachtenfestival en Amarte Studio Concerts. Jonge musici tot 32 jaar werden uitgedaagd een pitch in te sturen van een concept waarin ze cross-overs in diverse muziekgenres aangaan.

Dit concert is ook te zien en beluisteren via livestream.

--- Make sure you tune in at 8 pm CET on Youtube or Facebook! ---