Studio 150 Bethlehemkerk Livestream Concerts presents:

Studio 150 Bethlehemkerk presents in collaboration with het Grachtenfestival and the Amarte Fonds / Amarte Studio Concerts:

--> Introspections <--
Zondag 15 augustus om 14:00 uur, Studio 150 Bethlehemkerk

‘Introspections’ is een sextet uit Amsterdam, opgericht in de zomer van 2020 door drummer Ilia Rayskin. De groep mengt de ritmische taal van volksmuziek (denk aan Cuba, Marokko), hiphop en hedendaagse jazz met de avontuurlijke harmonie van hedendaagse klassieke muziek, en een punk- rock-attitude. Deze ‘melting-point’ van stijlen en de unieke instrumentatie, inclusief vibrafoon en synthesizers, brengen een frisse klank naar de Nederlandse muziek-scene, met als doel de conventionele muzikale grenzen te doorbreken. De titel ‘Introspections’ komt voort uit het idee dat elk stuk is geïnspireerd door een persoonlijke ervaring/reflectie van de bandleider. Verwacht intense energie en een origineel geluid, dat je op het puntje van je stoel houdt en je ook wat voedsel voor de geest geeft.

In Studio 150 Bethlehemkerk luister je naar een selectie van originele composities, die zijn passend zijn gekozen voor de sfeer van de zaal. Donkere, dynamische stukken met een sterke focus op ritme, energie en een experimentele benadering van harmonie en improvisatie.

Introspections is één van de vier winnaars van de Open Call die werd uitgezet door het Grachtenfestival en Amarte Studio Concerts. Jonge musici tot 32 jaar werden uitgedaagt een pitch in te sturen van een concept waarin ze cross-overs in diverse muziekgenres aangaan

Dit concert is ook te zien en beluisteren via livestream.

--- Make sure you tune in at 4 pm CET on Youtube or Facebook! ---