Studio 150 Bethlehemkerk Livestream Concerts presents:

Studio 150 Bethlehemkerk presents in collaboration with het Grachtenfestival and the Amarte Fonds / Amarte Studio Concerts:

--> Dareyn <--
Zondag 15 augustus om 20:00 uur, Studio 150 Bethlehemkerk

De muziek van Dareyn combineert de mystieke klank van de kemenche – een traditioneel strijkinstrument met zijn roots in Istanbul – en de diepgewortelde klank van de cello op een eigentijdse manier. Voor deze speciale gelegenheid brengt Dareyn nieuw repertoire met als thema Breath of Women. Het doel van het ensemble is om muziek te creëren dat aansluit bij de huidige tijdsgeest met betrekking tot de rol en macht van allochtone vrouwen in de Nederlandse samenleving. De schoonheid van modaliteit, het dynamische karakter van strijkinstrumenten en de rijke wereld van ritmes zijn grote inspiraties voor het ensemble. Emine Bostanci (kemenche en zang) en Maya Fridman (cello en zang) vermengen hun stemmen met hun instrumenten en creëren een uniek betoverende soundscape met percussionist Jacobus Thiele.

Dareyn is één van de vier winnaars van de Open Call die werd uitgezet door het Grachtenfestival en Amarte Studio Concerts. Jonge musici tot 32 jaar werden uitgedaagt een pitch in te sturen van een concept waarin ze cross-overs in diverse muziekgenres aangaan.

Dit concert is ook te zien en beluisteren via livestream.

--- Make sure you tune in at 8 pm CET on Youtube or Facebook! ---