Studio 150 Bethlehemkerk Livestream Concerts presents:

Studio 150 Bethlehemkerk presents in collaboration with het Grachtenfestival and the Amarte Fonds / Amarte Studio Concerts:

--> Maripepa Contreras Quintet <-- Zondag 15 augustus om 17:00 uur, Studio 150 Bethlehemkerk

Maripepa Contreras is een van de weinige hoboïsten in de jazz. Het is ook haar missie om dit instrument meer en meer een plaats te geven in de jazzwereld. 
De hobo is een instrument dat zich kenmerkt door zijn warme, maar doordringende geluid. En dan heb je de bezwerende improvisaties van Maripepa Contreras nog niet gehoord! Zij is een geval apart op de best mogelijke manier: Spaanse roots, klassiek geschoold, met een jazzopleiding en met een passie voor Braziliaanse muziek.

Ze presenteert dit bekroonde project, Downbeat magazine, in Amsterdam met originele composities waar ze probeert dit klassieke instrument in de jazzwereld te integreren. Het doel is om het klassieke publiek jazzklanken te laten horen en klassieke klanken te over te brengen op jazzliefhebbers.

Maripepa is één van de vier winnaars van de Open Call die werd uitgezet door het Grachtenfestival en Amarte Studio Concerts. Jonge musici tot 32 jaar werden uitgedaagt een pitch in te sturen van een concept waarin ze cross-overs in diverse muziekgenres aangaan.

--- Make sure you tune in at 5 pm CET on Youtube or Facebook! ---