Studio 150 Bethlehemkerk presents:

Musicians:
Javier Rameix (piano)
Paula Brizuela Carballo (cello)
Luis María Suárez Felipe (violin)

Buy ticket

Albéniz Trio - Programma Spring concert 23 april 2023.

23 april 2023
Aanvang 15:00

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Piano Trio in op.1 no. 3 in c minor.
Het betreft een Trio van Beethoven, dat hij in 1795 componeerde. Zijn opus 1 is een serie van drie, pianotrio’s waarvan nr. 3 tijdens dit concert wordt gespeeld. Hij componeert voor de instrumenten op een gelijkwaardige basis alsof het lijkt op een symfonie voor drie instrumenten. Het is van een verrassende explosieve heftigheid gecombineerd met een donkere lyrische schoonheid.

Wolfgang Rihm (1952-) Fremde Szene III
De Piano Trio’s van Beethoven en Brahms worden afgewisseld door hedendaagse muziek van Wolfgang Rihm. Deze muziek grijpt soms terug op de muzikale traditie van Duitsland, maar is veel emotioneler, heeft meerdere stemmen: die van de componist, van de Duitse muziekgeschiedenis en van het werk van Rihm zelf, Fremde Szene III. Het resultaat is fascinerend.

Johannes Brahms (1833-1897): Piano Trio no. 1 op.8 in B major
Brahms was een perfectionistische componist ging prat op zijn absolute controle over de richting van zijn muziek, zonder emotie en zonder acht te slaan op een uitbarsting van gevoel die zijn werk zou kunnen beïnvloeden. Hij publiceerde dit Trio in 1854 en het ging in première in 1855. Brahms bewerkte dit stuk en de 2e versie ging in Januari 1890 in première in Budapest. Meestal wordt de gereviseerde versie uitgevoerd.

Buy Tickets:


WATCH THE LIVESTREAM HERE: